ok 500 gramów ugotowanych klusek
250-300 gramów wędzonego boczku
pół dużej główki kapusty młodej
2 łyżki posiekanego koperku
250-300 gramów wędzonego boczku
pół dużej główki kapusty młodej
2 łyżki posiekanego koperku
sól
pieprz
3 kulki ziela angielskiego
opcjonalnie wegeta
Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy na dużą patelnię i chwilkę podsmażamy aż tłuszcz się wytopi.
Do zrumienionego boczku dodajemy ugotowane kluski i dalej smażymy aż się lekko przyrumienią.
Następnie kapustę kroimy w grubą kostkę lub szatkujemy, dodajemy do podsmażonych klusek. Całość przyprawiamy i smażymy do momentu aż kapusta będzie miękka.
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Następnie kapustę kroimy w grubą kostkę lub szatkujemy, dodajemy do podsmażonych klusek. Całość przyprawiamy i smażymy do momentu aż kapusta będzie miękka.
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz