Na 2 porcje
Sałata lodowa połowa główki
Czerwona cebula 1 szt.Pomidorki koktajlowe 10 szt
Ser Camembert 1szt
Szynka parmeńska 1 opakowanie
Gruszka 1 szt
Opcjonalnie orzechy włoskie prażone garść
Sos winegret koperkowy
Sałatę dzielimy na drobniejsze części
Cebulę kroimy w piórka.
Pomidorki koktajlowe kroimy na 4 części lub na połowę
Gruszkę myjemy,wycinamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny.
Ser camembert kroimy wzdłuż na plasterki następnie na połowę
Każdy plasterek szynki również kroimy na połowę i owijamy kawałki sera.
Całość układamy kolejno na talerzu zaczynając od sałaty polewamy sosem i posypujemy ewentualnie prażonymi orzechami.
Można również lekko opiec na patelni ser owinięty szynką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz