niedziela, 7 października 2018

Sałatka z camembertem w szynce parmeńskiej z gruszką

Na 2 porcje
Sałata lodowa połowa główki                                                   
Czerwona cebula 1 szt.
Pomidorki koktajlowe 10 szt
Ser Camembert 1szt
Szynka parmeńska 1 opakowanie
Gruszka 1 szt
Opcjonalnie orzechy włoskie prażone garść 
Sos winegret koperkowy

Sałatę dzielimy na drobniejsze części
Cebulę kroimy w piórka.
Pomidorki koktajlowe kroimy na 4 części lub na połowę
Gruszkę myjemy,wycinamy gniazda nasienne i kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny.
Ser camembert kroimy wzdłuż na plasterki następnie na połowę
Każdy plasterek szynki również kroimy na połowę i owijamy kawałki sera.

Całość układamy kolejno na talerzu zaczynając od sałaty  polewamy sosem i posypujemy ewentualnie prażonymi orzechami.

Można również  lekko opiec na patelni ser owinięty szynką 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz