Potrzebujemy
Ok 400 g fileta z kurczaka
1 średnia cebulka czerwona
3,4 średnie ogórki konserwowe
3/4 puszki kukurydzy ( lub cała )
Kapusta pekińska ćwiartka średniej
Keczup
Majonez
Przyprawa do Gyrosa pół opakowania
Olej
1 średnia cebulka czerwona
3,4 średnie ogórki konserwowe
3/4 puszki kukurydzy ( lub cała )
Kapusta pekińska ćwiartka średniej
Keczup
Majonez
Przyprawa do Gyrosa pół opakowania
Olej
Kurczaka marynujemy w oleju i przyprawie do Gyrosa (najlepiej zostawić na noc). Następnie usmażyć.
Cebulkę kroimy w kosteczkę
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki .
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Do miski wkładamy usmażone mięso.
Następnie cebulkę.
Polać keczupem i majonezem (Ja przekładam majonez do rękawa cukierniczego )
Ułożyć ogórki konserwowe i kukurydzę .
Polewamy keczupem i majonezem.
Na górę układamy kapustę pekińską.
Znów delikatnie polewamy keczupem i majonezem.
Do dekoracji posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.
Cebulkę kroimy w kosteczkę
Ogórki konserwowe kroimy w cienkie półplasterki .
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Do miski wkładamy usmażone mięso.
Następnie cebulkę.
Polać keczupem i majonezem (Ja przekładam majonez do rękawa cukierniczego )
Ułożyć ogórki konserwowe i kukurydzę .
Polewamy keczupem i majonezem.
Na górę układamy kapustę pekińską.
Znów delikatnie polewamy keczupem i majonezem.
Do dekoracji posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz