dowolna ilość podudzi z kurczaka
przyprawa do kurczaka lub sól, pieprz,papryka czerwona słodka,czosnek w granulkach,pieprz
olej
majeranek
mąka do zagęszczenia sosu
woda
Olej łączymy z przyprawami i nacieramy mięso,wstawiamy do lodówki na 30 minut lub przygotowujemy dzień wcześniej (ewentualnie można bezpośrednio przyprawić na patelni)
Przekładamy na rozgrzaną patelnię i opiekamy z każdej strony na złoty kolor.
Następnie posypujemy majerankiem i zalewamy do połowy wodą.
Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.(od czasu do czasu przewracamy na drugą stronę)
W razie potrzeby uzupełniamy odparowany płyn.
Miękkie mięso wyciągamy na bok a powstały sos delikatnie zaciągamy mąką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz