3 średnie filety z kurczaka
Ok.150 g marchewki
Ok 100 g pora
50 g żółtego sera
sok z połowy cytryny
masło do smażenia
Marynata do kurczaka
6 łyżek jogurtu naturalnego(można wymieszać pół na pół z majonezem)
pikantna przyprawa do kurczaka (lub ulubione inne przyprawy)
Mięso dzielimy na porcje tak o grubości 1 cm, tak aby powstały nam zgrabne sznycelki. Przyprawiamy, następnie mięso pokryć marynatą i wstawiamy do lodówki na minimum godzinkę.
(najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej)
Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach ,pora kroimy w cienkie półplasterki.
Na patelni roztapiamy trochę masła i dodajemy starta marchewkę i pokrojonego pora. Smażymy krótką chwilę, tak aby warzywa pozostały al dente delikatnie solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Studzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz