1 szklanka mąki kukurydzianej
1 jajko
2- 3 łyżki mąki pszennej
1 szklanka mleka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
sól
papryka słodka
zioła prowansalskie
Cienkie parówki
Tłuszcz do smażenia
Ciasto naleśnikowe najlepiej przygotować w wysokim naczyniu.
Mleko i jajko miksujemy następnie dodajemy mąkę, olej, przyprawy.
Całość ponownie miksujemy na na gładkie ciasto naleśnikowe.Ciasto powinno być gładkie i gęste o konsystencji gęstej kwaśnej śmietany. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka lub jeżeli zbyt rzadkie to więcej mąki
Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków.
W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz.
Smażymy z każdej strony na rumiano.
Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z ulubionymi dipami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz