wtorek, 18 lutego 2020

Pasta z sardynek

Pyszny dodatek do pieczywa który przygotujesz w kilka chwil. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę.
Sardynki w oleju ok 100 gramów
1 mała dymka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
sól
50 gramów sera twarogowego 
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju z zalewy
szczypta pieprzu

Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego wąskiego naczynia.
Dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą pastę.

Możemy również pastę przygotować bez użycia blendera.
Odsączone sardynki pognieść widelcem, cebulkę dymkę pokroić w drobną kosteczkę.Dodajemy resztę składników.
 Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz