1 puszka białej fasoli 240 gram
1 cebula ok. 100 gramów
pół niedużego jabłka
1 malutki ząbek czosnku lub szczypta sproszkowanego
sól
pieprz
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka masła lub 1 łyżka oleju kokosowego
Cebulę pokroić w kosteczkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni roztopić tłuszcz i przyrumienić na nim cebulę, następnie dodać starte jabłko, majeranek całość chwilę przesmażamy.
Fasolę odcedzić z zalewy (wodę zostawiamy) i miksujemy na puree wraz z czosnkiem.
Dodajemy przesmażoną cebulę z jabłkiem, doprawiamy solą i pieprzem dokładnie mieszamy. Aby uzyskać odpowiednią dla nas konsystencję dolewamy po łyżce wody z odcedzonej fasoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz