Tym razem zamieniłam wołowinę na drób i wyszło bardzo pysznie a do tego robi się bardzo szybko.
ok 300 gramów fileta z kurczaka
150 gramów pieczarek
2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
Pół małej cebuli
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
2 łyżeczki mąki wymieszanej z wodą do zagęszczenia dania
Opcjonalnie 3-4 łyżki słodkiej śmietanki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2-3 łyżkach oleju, następnie dodać pokrojone na plasterki pieczarki, mieszamy. Dusimy chwilę pod przykryciem aż grzyby puszcza sok i się lekko przyrumienią.
Następnie dodajemy fileta z kurczaka pokrojonego na cienkie plasterki Przyprawiamy solą, pieprzem.
Całość przesmażamy ciągle mieszając.
Wlewamy ok 300 ml. bulionu lub wody doprowadzamy do wrzenia i dodajemy ogórki pokrojone na półplasterki, przecier pomidorowy i musztardę, mieszamy.
Gotujemy pod przykryciem ok.15 minut.
Gotowe danie zagęścić mąką.
Ja dodaję jeszcze słodką śmietankę aby potrawa była bardziej kremowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz