Pyszny i ekonomiczny pomysł na wykorzystanie gotowanego lub pieczonego kurczaka. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy wywaru drobiowego. Przepis można wzbogacać o różne dodatki które mamy akurat w lodówce
Mięso z dwóch ugotowanych ćwiartek kurczaka
3 jajka M
3 łyżki majonezu lub pół na pół z jogurtem
1 duży ogórek konserwowy
1 łyżeczka musztardy
łyżka posiekanego koperku lub szczypiorku
Pastę można wzbogacić o ulubione dodatki jak pomidory suszone, oliwki, kapary, papryczkę chili, sery itp.
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Mięso obrać z kości i chrząstek pokroić w drobną kosteczkę.
Ogórki lub inne dodatki również pokroić w kosteczkę
Wszystkie składniki przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać wraz z musztardą i majonezem.
No i gotowe :)
Smacznego :)
Przepis ukazał się w gazetce Przyślij Przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz