Po świętach zostało trochę wędzonego łososia więc aby go wykorzystać zrobiłam pyszną pastę na kanapki. dosłownie 5 minut roboty i pyszny dodatek do pieczywa gotowy.
80 gramów wędzonego łososia (lub wędzone brzuszki z łososia)
około 120 gramów serka twarogowego mielonego (użyłam Ulubiony)
1 ugotowane jajko
2 łyżki gęstej śmietany
Sprawa jest prosta :)
Do wysokiego pojemnika włożyłam serek, śmietanę, łososia wędzonego w kawałkach i jajko pokrojone na ćwiartki. Za pomocą blendera całość zmiksowałam na jednolitą masę.
Jeżeli nie posiadasz blendera lub innego rozdrabniacza możesz łososia drobniutko posiekać, jajko zetrzeć na tarce i wszystko dokładnie wymieszać z serkiem i śmietaną.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz