środa, 11 listopada 2020

Omlet z camembertem i szpinakiem

Kiedyś omlety jakoś nie specjalnie gościły u nas w kuchni jednak od pewnego czasu robimy je coraz częściej. Kombinujemy z dodatkami i tym razem padło na camembert i szpinak. Dość sycący omlet ale powiem wam pyszotka zdecydowanie :) 
2 jajka
garść świeżego szpinaku baby
5 - 6 plasterków sera camembert
sól
pieprz
2 łyżki mleka
masło

Jajka roztrzepujemy dodajemy mleko i przyprawy, dokładnie mieszamy.
Na patelni roztopić odrobinę masła, wlać jajka  i przykryć pokrywką. Zmniejszyć odpowiednio płomień aby omlet się nie przypalił. Gdy jajka się zetną przewrócić omlet na druga stronę ułożyć plasterki sera  i garść szpinaku.
Przykryć ponownie pokrywką i dopiekać omlet na bardzo małym ogniu aż ser się roztopi a szpinak nieco zmięknie.
Omlety smażę na patelni do naleśników.
Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz