7 małych deserków
Na mus rabarbarowy
500-600 gramów rabarbaru
50-60 gramów cukru
Masa serowa
250 gramów mascarpone
250 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka)
3 łyżki cukru pudru
Rabarbar umyć i odciąć brzydkie końcówki, pokroić na półcentymetrowe plasterki zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godzinki aby puścił sok. Następnie przełożyć do garnka i gotujemy na małym ogniu do momentu aż zmięknie i się rozpadnie. Mieszamy co jakiś czas.
Następnie studzimy. Gotowe :)
Do miski przekładamy ser mascarpone, ser twarogowy, cukier i miksujemy do połączenia składników następnie dodajemy 3 łyżki musu rabarbarowego i ponownie miksujemy na jednolity krem.
Na dno szklaneczek, pucharków (ja użyłam słoiczków po jogurtach ze znanego marketu) wkładamy jedną część masy serowo-rabarbarowej następnie łyżkę samego musu rabarbarowego. Czynność powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników.
Gotowe deserki wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz