Średniej wielkości buraki
Przepis na Sałatka Śledziowa znajdziecie Tutaj
Jeżeli przygotowuję tą przystawkę na święta to buraczki gotuję obrane w całości i mam dodatkowo wywar na barszczyk Wigilijny na który przepis znajdziecie Tutaj
Można też buraki upiec w piekarniku wraz ze skórką.
Umyte nie obrane buraki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni od 50 do 1 i pól godziny w zależności od wielkości buraków.
Najlepiej sprawdzimy to wbijając cienki nożyk lub widelcem.
Następnie buraki dobrze wystudzić i pieczone obrać ze skórki.
Wydrążyć środek ( wydrążone części możemy zetrzeć na tarce doprawić i mamy jarzynkę do obiadu) Buraki wypełnić Sałatką śledziową
Gotowe :)
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz