Surówka z kapusty pekińskiej, świetny dodatek do obiadu. Robi się ją w miarę szybko i jest przepyszna. Można zrobić więcej i przechowywać w lodówce kilka dni świetnie zachowuje smak na dłużej.
4 porcje
Połowa małej kapusty pekińskiej
połowa długiego zielonego ogórka
kawałek pora
koperek według uznania
1 łyżka majonezu
2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
szczypta soli
2 łyżeczki cukru
sok z jednej małej cytryny opcjonalnie ocet 1 łyżeczka
Kapustę pekińską w miarę cienko poszatkować, ogórka zielonego pokroić w kostkę, pora i koperek drobno posiekać.
Wszystkie warzywa przełożyć do miski dodać majonez śmietanę lub jogurt i przyprawy. Całość wymieszać i odstawić na kilkanaście minut.
Gotowe !!!
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz