wtorek, 7 lutego 2023

Kotlety schabowe saute z boczkiem

Bardzo prosty i smaczny sposób na kotlety schabowe  w nieco odmiennej wersji. Dodatek wędzonego boczku sprawia że kotlety są soczyste i mają mega aromatyczny smak.


3 porcje
3 plastry schabu każdy o wadze około 150 g
3 grubsze plastry boczku wędzonego parzonego
sól
pieprz
mąka do panierowania
Smalec do smażenia

Kotlety umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie lekko rozbić z każdej strony.
Na środku każdego kotleta zrobić dwa nacięcia w niedużym odstępie przepleść plastry boczku. Doprawić solą i pieprzem.


Tak przygotowane kotlety panierujemy dokładnie w samej mące, następnie smażymy  z każdej strony aż się przyrumienią na średnio rozgrzanym tłuszczu.
Pycha!!!
Smacznego :) 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz