Rosół z makaronem najlepiej swojskim to klasyk wiadomo ale czasami dla odmiany lubię zmieniać dodatki do tej pysznej zupy. Tym razem moje smaki dzieciństwa kostka z kaszy manny. Pyszności !!!
2 i pół szklanki wody
1 szklanka kaszy manny
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka masła
około 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
duża szczypta kurkumy (opcjonalnie)
Wodę zagotować z solą i masłem następnie wsypać kaszę mannę całość energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudki. Podgrzewać jeszcze około 3-4 minuty ciągle mieszając na koniec dodać natkę pietruszki i opcjonalnie kurkumę.
Płaskie naczynie wyłożyć folią spożywczą lub posmarować zimną wodą. Przełożyć kaszę mannę, wierzch wyrównać za pomocą łyżki maczając ją w zimnej wodzie. Całość odstawić do wystudzenia.
Dobrze schłodzoną kroić w niewielkie kwadraty i podawać z gorącym rosołem.
Pyszności :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz