Tarta z ciasta francuskiego z budyniem i owocami to bardzo proste rozwiązanie jeżeli mamy ochotę na coś słodkiego. Deser który przygotujemy bez większego nakładu pracy w kilka chwil.
Arkusz ciasta francuskiego
1budyń waniliowy z cukrem
500ml mleka
1łyżeczka mąki pszennej
Truskawki i borówki około 500 gramów
Dno i brzegi foremki do tarty wyłożyć ciastem francuskim, nakłuć po całej powierzchni widelcem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni i pieczemy aż będzie przyrumieniona około 30 minut ( na złoty kolor)
Wystudzić.
Truskawki pokroić na mniejsze kawałki.
W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu(do mieszanki budyniowej dodajemy jedną łyżeczkę mąki pszennej) lekko przestudzony wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć owoce.
Przed podaniem schłodzić w lodówce .
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz