15 sztuk mini papryczek
250 gramów mięsa mielonego wieprzowego
połowa malej cebuli
2 płaskie łyżki bułki tartej
1 małe jajko
sól
pieprz
1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka majeranku
1 szklanka(250 ml) bulionu drobiowego lub warzywnego
1 szklanka (250 ml) passaty pomidorowej
szczypta cukru
1 kopiasta łyżka serka mascarpone do zagęszczenia sosu
Z papryczek odcinamy górną część i oczyszczamy papryczki z gniazd nasiennych.
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, posiekaną drobno cebulę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i za pomocą małej łyżeczki faszerujemy papryczki.
Na dużej patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wkładamy przygotowane papryczki i krótko obsmażamy z każdej strony.
Następnie wlewamy wodę i passatę pomidorową, doprawiamy odrobiną cukru i gotujemy pod przykryciem około 30 minut.
Na koniec serek mascarpone mieszamy z kilkoma łyżkami gorącego sosu i wlewamy do potrawy.
Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Smacznego :)
Podaje z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz