1 szt placek tortilli
2 liście dowolnej salaty u mnie zazwyczaj lodowa porwana na kawałki lub rzymska
1 duży plaster żółtego sera
2 plasterki ulubionej szynki
5 plasterków zielonego ogórka ale może być też kiszony czy konserwowy
2 plasterki czerwonej cebuli
łyżka majonezu
łyżka keczupu
dodatkowo szczypiorek lub u nas często rożnego rodzaju kiełki
Płat tortilli smaruję majonezem , układam sałatę zostawiając odstęp od brzegów ok 1 cm.
Plasterki ogórka kroję w paseczki i rozkładam na sałacie wraz z cebulą.
Na warzywach rozkładam kawałki żółtego sera oraz plastry szynki.
Na koniec polewam odrobiną keczupu.
Boki tortilli zawijam do środka i zwijam tortille w rulon.
Taką tortillę można przygotować dzień wcześniej, zawinąć w papier śniadaniowy i w śniadaniówce przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz