Ok 300 gramów fileta z kurczaka
1 cebula czerwona
kapusta pekińska ćwiartka małej
1 puszka fasoli czerwonej
pól puszki kukurydzy
ok. 100 gramów ostrego w smaku żółtego sera
kilka łyżek sosu czosnkowego
kilka łyżek keczupu
sol
pieprz
szczypta chili w proszku
Tortilla/Nachos mała paczka użyłam paprykowych
Fileta z kurczaka pokroić w drobna kosteczkę, następnie przesmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem przypraw. Wystudzić.
Fasolę czerwoną i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Cebule kroimy w małą kosteczkę.
Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach
W salaterce układamy kolejno
⏬⏬⏬
kapusta pekińska
podsmażony kurczak
cebula
smarujemy keczupem
wyłożyć kukurydzę
przelać sosem czosnkowym
wyłożyć fasolę czerwoną
posypać żółtym serem
posmarować keczupem
polać sosem czosnkowym
Dookoła miski układamy nachos-y
Resztę nachos-ów drobno pokruszyć i posypać na wierzchu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz