środa, 30 stycznia 2019

Bruschetta z łososiem wędzonym i awokado

Bruschetta to nic innego jak grzanki z różnymi dodatkami.To idealny sposób na wykorzystanie chleba, bagietki czy bułek które nam zostały i straciły już swoją świeżość.W tym poście polecam ciekawą opcję z serkiem śmietankowym łososiem,awokado z dodatkiem warzyw,jajka.Taka grzanka będzie fajnym śniadaniem czy kolacją ale też zachwyci waszych gości na różnego rodzaju przyjęciach.



Ok.15 szt

pół awokado
80 gram łososia wędzonego
1 mała czerwona cebula
2 ogórki kiszone średnie
2 jajka L ugotowane na twardo
ok. 50 g serek śmietankowy typu almette 
1 łyżka soku z cytryny
oliwa 
Bagietka
Opcjonalnie czarnuszka do dekoracji

Bagietkę kroimy po skosie na mniejsze kromki, smarujemy delikatnie oliwą lub olejem z każdej strony i opiekamy na mocno rozgrzanej patelni.
Do miski przekładamy awokado pokrojone w kosteczkę skrapiamy sokiem z cytryny
 Łososia, jajka,ogórki kroimy również w kosteczkę,cebulę w cieniutkie piórka.Dodajemy do awokado polewamy delikatnie oliwą i delikatnie mieszamy.
Każdą przygotowaną wcześniej grzankę smarujemy serkiem i układamy przygotowany farsz.
Dekorujemy odrobina czarnuszki.

Równie smaczne podane na krakersach :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz