sobota, 26 stycznia 2019

Sałatka tatarska

Sałatka która sprawdzi się na święta i różnego rodzaju przyjęciach. Bardzo fajna propozycja do Wielkanocnego menu.



6 jajek M
4 duże ogórki konserwowe
Pieczarki marynowane ok. 300 gram
1 puszka groszku
4.5 łyżek majonezu
sól, pieprz
płaska łyżeczka musztardy
2 łyżki posiekanego koperku

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Pieczarki i groszek odcedzamy z zalewy.
Ogórki, jajka  kroimy w kostkę, pieczarki na cienkie plasterki lub też w kostkę według uznania. Wszystkie składniki  przekładamy do miski  wraz z odcedzonym z zalewy groszkiem konserwowym i posiekanym koperkiem. Dodajemy musztardę, majonez, przyprawy. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinkę przed podaniem.
Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz