czwartek, 1 listopada 2018

Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem

Ta sałatka sprawdzi się na każdej imprezie



ok. 400 gramów brokuła (u mnie mrożony)
200 gramów ogórka zielonego (1 średni)
 3/4 opakowania sera feta
5 łyżek posiekanego koperku
3/4 szklanki sosu czosnkowego
2 garście słonecznika uprażonego

Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia.
Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy.
Ogórka kroimy w drobne paseczki.
Słonecznik uprażyć.
Ser feta kroimy w kosteczkę lub kruszymy.

W salaterce umieszczamy brokuł.
Polewamy sosem czosnkowym.
Posypujemy posiekanym koperkiem( trochę zostawiamy do dekoracji)
Następnie układamy pokrojony ogórek zielony.
Posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Na górze układamy pokrojoną fetę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz