poniedziałek, 26 listopada 2018

Jabłka w panierce z herbatników

TO FAJNA PROPOZYCJA NA DESER CZY PRZEKĄSKĘ


2 jabłka                                                                                     
na panierkę 
zmielone herbatniki petit (10 szt.)
3 łyżki posiekanych orzechów
2 łyżki wiórków kokosowych
1 jajko
2 łyżki mąki
3 łyżki mleka 
1 łyżeczka miodu
pół łyżeczki cynamonu
1 łyżka oleju

Jabłka obrać i pokroić na 1 cm. plastry.                                                                                                         
Herbatniki wymieszać z orzechami i wiórkami kokosowymi.
Jajko roztrzepać z mąką,mlekiem ,miodem i cynamonem, olejem.                                                               
Następnie panierować jak np. kotlety 😉
Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut w 160 stopniach .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz