250 gramów twarogu półtłustego
200 gramów kwaśnej śmietany 18% lub 12%
1 cebula biała średnia
sól
grubo mielony pieprz
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Ser ugniatamy widelcem, dodajemy śmietanę, pokrojoną cebulę i przyprawy.
Całość dokładnie mieszamy.
Dobrze jest odstawić na jakiś czas aby smaki się przegryzły.
Można również dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypior.
Ziemniaki dokładnie wyszorować następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Można również ziemniaki upiec w piekarniku wtedy dokładnie umyte układamy na blaszce i pieczemy około 1 godzinę, zależy od rodzaju i wielkości ziemniaków.
Smacznego :)
Wspaniały przepis nie znałam takiego zapraszam na blog https://mojewyroby.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń