niedziela, 3 marca 2019

Gofry wytrawne

Gofry wytrawne to fajny sposób na urozmaicenie śniadania czy kolacji. Przepis przypadnie do gustu tym którzy nie przepadają za posiłkami na słodko.Gofry wytrawne możemy podawać z różnymi ulubionymi składnikami. Tutaj podane z rukolą szynką i jajem sadzonym.Ale to mogą być różnego rodzaju pasty, twarożki,wędliny, ryby wędzone czy sery i warzywa.
1 szklanka maki pszennej tortowej
3/4 szklanki mleka
2 jajka M
50 gram startego żółtego sera
1/3 szklanki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę i odstawiamy na ok. 10 minut.
Po tym czasie rozgrzać gofrownicę ,musnąć delikatnie olejem i nakładamy ciasto.
Pieczemy na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz