sobota, 22 stycznia 2022

Tosty ze szpinakiem i jajkiem

  Chrupiące tosty z kremowym szpinakiem i jajkiem sadzonym to inspiracja na pyszne i sycące śniadanie lub kolację. 


2 porcje
4 kromki chleba np tostowego
około 200 gramów mrożonego szpinaku liściastego
2 jajka
sól
pieprz
mały ząbek czosnku
1 łyżka mascarpone

Rozmrożony szpinak krótko smażymy  na odrobinie masła, doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem na koniec dodajemy maskarpone i dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilkę przesmażamy aż woda odparuje.
Tosty opiekamy w tosterze grillu lub suchej patelni.
Następnie smażymy jajka sadzone najlepiej aby żółtko pozostało płynne :)
Na chrupiącym toście układamy solidna porcję szpinaku, kładziemy jajko sadzone i przykrywamy drugim tostem. 
Smacznego :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz