Chrupiące tosty z kremowym szpinakiem i jajkiem sadzonym to inspiracja na pyszne i sycące śniadanie lub kolację.
2 porcje
4 kromki chleba np tostowego
około 200 gramów mrożonego szpinaku liściastego
2 jajka
sól
pieprz
mały ząbek czosnku
1 łyżka mascarpone
Rozmrożony szpinak krótko smażymy na odrobinie masła, doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem na koniec dodajemy maskarpone i dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilkę przesmażamy aż woda odparuje.
Tosty opiekamy w tosterze grillu lub suchej patelni.
Następnie smażymy jajka sadzone najlepiej aby żółtko pozostało płynne :)
Na chrupiącym toście układamy solidna porcję szpinaku, kładziemy jajko sadzone i przykrywamy drugim tostem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz