Aby przygotować takie pyszne kapuśniaczki potrzeba tak na prawdę nie wiele. Kotleciki z mięsa mielonego i kapusty kiszonej to pomysł na smaczny i ekonomiczny obiad.
8 małych kotlecików
300 gramów mięsa mielonego
200 gramów kiszonej ugotowanej kapusty
1 male jajko S
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
majeranek
1 ząbek czosnku
Mąka do panierowania
Ugotowaną kapustę kiszoną mocno odciskamy z nadmiaru wody i drobno siekamy.
Do miski przekładamy mięso mielone dodajemy posiekaną kapustę kiszoną, jajko, przyprawy i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy obficie w mące.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kotleciki i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Następnie wlewamy około 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz