niedziela, 7 czerwca 2020

Pieczone młode ziemniaki z camembertem

Tak upieczone ziemniaczki to dowód na to że aby było pysznie to nie potrzeba wyszukanych składników. Chrupiąca skórka ziemniaka mięciutki w środku, wyrazisty w smaku ser camembert oraz duża ilość kopru. Co tu dużo pisać pyszota :)
6 sztuk średniej wielkości młodych ziemniaków
1 ser camembert
koper według uznania
grubo mielony pieprz
4-5 łyżek oliwy lub oleju

Ziemniaki umyć i ugotować wraz ze skórką.
Odcedzone ziemniaki ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
Rozgnieść delikatnie uciskając łyżką od góry.
Ziemniaki skropić olejem lub oliwą.
Na każdym ziemniaku ułożyć kilka plasterków sera camembert, przyprawić grubo mielonym pieprzem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika  do 180 stopni.
Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika 20 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz