czwartek, 12 września 2019

Currywurst

Przysmak i znany fast food u naszych zachodnich sąsiadów. Odwiedzając Niemcy należy obowiązkowo spróbować  pysznej  grillowanej lub pieczonej kiełbaski z pysznym sosem curry. Ale możecie też w prosty sposób przygotować taki przysmak w domu. 
Na ok. 1 litr sosu
500 ml. keczupu
4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 opakowanie przyprawy curry użyłam prymat
1 łyżka sosu worcester
ok 500ml  wody w zależności od gęstości keczupu
kiełbaski typu bratwurst lub każde inne do grillowania

Keczup przekładamy do garnka dodajemy wszystkie przyprawy mieszamy i dodajemy stopniowo wodę tyle aby sos był w miarę gęsty i lejący.
Całość zagotować i wystudzić.
Grillowaną kiełbaskę kroimy na kawałki polewamy sosem można dodatkowo posypać przyprawą curry.
Smacznego  :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz