sobota, 8 grudnia 2018

Rolada z polędwiczki wieprzowej

Smaczna przystawka która z pewnością zasmakuje waszym gościom na różnego rodzaju imprezach.Można również podawać pod galaretą.



Polędwiczka wieprzowa 
150 /200 gram sera mozarella
10 plastrów suszonych pomidorów
bazylia suszona w/g uznania

Polędwiczkę rozkroić pośrodku do połowy 


Następnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. pół centymetra 


Ser zetrzeć na tarce , dodać pokrojone w kosteczkę pomidory suszone ,przyprawiamy do smaku bazylią.
Wykładamy równomiernie na płacie mięsa.


Zwijamy ściśle w roladę zaczynając od dłuższego boku.


Folię aluminiową smarujemy olejem i zawijamy roladkę .
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy ok 40 minut.
Wystudzoną wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz