200 -250 ml pulpy z mango lub zmiksowanych wcześniej odsączonych z syropu brzoskwiń
2 galaretki cytrynowe
1 szklanka gorącej przegotowanej wody
Galaretki zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać.
Do miski przełożyć jogurt, pulpę z mango lub zmiksowane brzoskwinie w przypadku brzoskwiń można dodać szczyptę kurkumy aby uzyskać mocniejszy kolor.
Wlać wystudzone ale płynne galaretki i dokładnie wymieszać lub zmiksować blenderem.
Przelać do małej tortownicy wyłożonej folią spożywczą.
Można też użyć na przykład tzw. keksówki lub miseczki.
Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Gdy deser stężeje wyciągamy z formy i przy pomocy łyżeczki
( najlepsza taka do wycinania kulek z owoców ale zwykłą też dasz radę) wycinamy dziurki tak aby uzyskać efekt żółtego sera.
Miłej zabawy i smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz