środa, 14 października 2020

Zapiekane rollsy z chleba tostowego

Rollsy z chleba tostowego to fajny sposób na kolację czy śniadanie. Zapiekane z serem i cienką kiełbaską lub parówką. Smaczny i prosty posiłek na ciepło.

10porcji
10 kromek chleba tostowego
10 plasterków sera żółtego (cienko pokrojone)
10 małych cienkich kiełbasek lub 5 parówek
10 łyżeczek keczupu

Kromki chleba tostowego rozwałkować za pomocą wałka do ciasta można wcześniej odciąć skórki.
Każdą kromkę smarujemy łyżeczką keczupu lub innego ulubionego sosu.
Następnie na każdej układamy plasterek żółtego sera i mała kiełbaskę lub połowę cienkiej parówki.
Zwijamy w rulon.
Układamy na blaszce do pieczenia łączeniem do dołu.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut.
Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz