Na 5 szaszłyków
ok 400-500 gramów fileta z kurczaka lub mięsa z uda kurczaka
Pół dużego dojrzałego mango
2 średnie cebule czerwone
1 duża papryka czerwona
Patyczki do szaszłyków
Marynata
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju
2 łyżki przyprawy curry
1 łyżka miodu
szczypta soli
odrobina pieprzu cayenne
Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy.
Kurczaka kroimy w dużą kostkę tak ok 2 cm, przekładamy do marynaty i wstawiamy do lodówki minimum na 1 godzinę a najlepiej na noc.
Mango obieramy ze skórki kroimy w dużą kostkę z papryki usunąć gniazda nasienne i również kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w plastry.
Mięso warzywa i mango nadziewamy na przemiennie na patyczki.
Grillujemy na średnio rozgrzanym grillu lub patelni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz