4-5 sztuk w zależności od wielkości deserków
500 ml śmietanki kremówki
3 płaskie łyżki ciemnego kakao
1 łyżka cukru pudru
2 łyżki cukru wanilinowego
około 100 g rodzynek
Rodzynki namoczyć we wrzątku lub w wersji dla dorosłych w rumie. Jeśli nie przepadasz za rodzynkami można użyć innych bakalii .
Śmietankę wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić na gęsty krem.
Bitą śmietanę podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao i zmiksować do połączenia składników dodać rodzynki i wymieszać ( trochę rodzynek odkładamy do dekoracji)
Do pucharków nałożyć najpierw ciemny krem następnie jasny posypać resztą rodzynek.
Wstawić do lodówki na jedną godzinę.
Gotowe !!!
Smacznego :)
Pamiętam, był pyszny :)
OdpowiedzUsuń