Szybka do zrobienia, bardzo prosta a zarazem smaczna przekąska imprezowa.
Około 10 kulek o wielkości orzecha włoskiego
250 g sera twarogowego półtłustego
50 ml słodkiej śmietanki
sól
pieprz
2 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku
Dodatkowo do panierowania
sezam i czarnuszka
posiekane orzechy
prażony słonecznik
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, wlać śmietankę i dokładnie wymieszać.
Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać koperek lub szczypiorek, wymieszać.
Na talerzyki wsypać ziarna każdy rodzaj osobno.
Zwilżonymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego następnie obtaczać w ziarnach.
Tak przygotowane kulki można podawać od razu. Ale można je również przygotować z wyprzedzeniem i włożyć do lodówki.
Smacznego :)
Ps. Można również użyć pół na pół sera twarogowego i fety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz