600 gramów twarogu sernikowego z wiaderka
300 ml. śmietanki minimum 30%
4 opakowania galaretek każda w innym kolorze
1 galaretka przezroczysta
4 łyżki cukru pudru
Biszkopty ok. 15 szt.
Kolorowe galaretki każdą osobno rozpuścić w
300 ml wrzątku.
Schładzamy w lodówce.
Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 200 ml. wrzątku wystudzić aby była zimna lecz nie stężała.
Stężałe kolorowe galaretki kroimy w kostkę zostawiając kawałek z każdego koloru do dekoracji.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywny krem następnie stopniowo dodajemy ser ciągle miksując.
Do gotowej masy dodajemy pokrojone w kostkę galaretki, dokładnie mieszamy., na koniec wlać galaretkę przezroczystą i ponownie bardzo dokładnie mieszamy.
Blaszkę o średnicy 24 cm. wykładamy biszkoptami, przelewamy gotową masę sernikową z galaretkami wyrównujemy wierzch.
Pozostałe kawałki galaretek kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy i wykładamy na wierzch sernika.
Tak przygotowany sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz