czwartek, 11 kwietnia 2019

Brownie z malinami

Mocno czekoladowe ciacho z dodatkiem kwaskowych malin posypane delikatnie cukrem pudrem. Proste i szybko do zrobienia. Idealne dla miłośników czekolady.

3 jajka M
140 gram mąki krupczatki
200 gram czekolady gorzkiej
200 gram cukru
200 gram masła lub margaryny
ok. 150 gram malin mrożonych
cukier puder do posypania

Masło z czekoladą roztopić w kąpieli wodnej.  
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą i gładką pianę.
Do ubitych jajek dodajemy roztopione i wystudzone masło z czekoladą, dokładnie mieszamy.
Wsypujemy mąkę i ponownie starannie  mieszamy.
Naczynie do pieczenia u mnie żaroodporne o wymiarach 26cm/17cm smarujemy delikatnie masłem lub margaryną i wykładamy papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową, na wierzchu ułożyć maliny i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
pieczemy ok. 40 minut.
Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz