Bardzo prosta a zarazem pyszna przystawka idealna na świąteczny stół. Kilka nie wyszukanych składników a smak wyśmienity
10 roladek
5 dużych plasterków szynki wędzonej
pół opakowania serka kanapkowego użyłam łaciaty
1 solidna łyżeczka chrzanu
Galareta
250 ml wody
3 kulki ziela angielskiego
2 liście laurowe
50 ml octu
1 łyżka cukru
szczypta soli
1 łyżka żelatyny
Wodę zagotować wraz z przyprawami.
Gotować około 5 minut następnie wyłączyć palnik i do lekko przestudzonej zalewy dodać żelatynę dokładnie wymieszać aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Całość odstawić do przestudzenia.
Do serka dodać chrzan i dokładnie wymieszać.
Plasterki szynki przekroić na połowę i każdy posmarować grubą warstwą serka chrzanowego następnie zwinąć w rulon.
Tak przygotowane roladki z szynki ułożyć na paterze. Udekorować według uznania.
Całość zalewamy za pomocą łyżki lekko tężejącą już galaretą.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz