2-3 porcje
Pęczek młodej marchewki
2 łyżki miodu lub cukru
odrobina soku z cytryny
2 łyżki oleju
solidna łyżka masła
pół łyżeczki tymianku
sól
Marchewkę bardzo dokładnie wyszorować lub delikatnie oskrobać nożykiem do jarzyn.
Następnie pokroić w talarki o grubości około jednego cm.
Talarki z marchewki przełożyć do garnka zalać wodą, wsypać około jedną łyżeczkę soli i ugotować al'dente następnie odcedzić.
Na patelni rogrzać olej wraz z masłem, włożyć podgotowaną marchewkę i smażyć około 5 minut co jakiś czas mieszając następnie dodać miód, tymianek i skropić odrobiną soku z cytryny.
Całość smażyć jeszcze około dziesięć minut mieszając co jakiś czas.
Gotowe :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz