Pieczone w piekarniku mega chrupiące za sprawą panierki panko i aromatyczne roladki z kurczaka wypełnione chorizo, serem i masłem. W środku soczyste z zewnątrz chrupiące. Przepyszne znikają z talerzy w mgnieniu oka :)
3 porcje
3 pojedyncze filety z kurczaka każdy o wadze około 120 g
około 70 gramów cienkich plasterków chorizo
około 100 g tartego żółtego sera
3 cienkie plasterki masła
Marynata
3 łyżki oleju roślinnego
przyprawa do kurczaka
Panierka
Panierka panko
1 jajko
1 łyżka oleju
mąka do panierowania
Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka. Marynatą posmarować obficie filety z kurczaka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie każdy kawałek mięsa rozbić jak na kotlety na każdym ułożyć plasterki chorizo, posypać tartym żółtym serem i położyć plasterek masła.
Boki mięsa założyć do środka i zwinąć w roladkę.
Tak przygotowane roladki panierować kolejno w mące, jajku rozbełtanym z łyżką oleju i panierce panko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz