wtorek, 1 października 2019

Sałatka kanapkowa

Bardzo fajna uniwersalna sałatka świetnie się sprawdzi podana na pajdzie chleba lub grzankach. Przykład że banalna szynka i ser do kanapek nie nie musi być wcale nudna. Na śniadanie na kolację na imprezę do pracy
250/300 gramów szynki konserwowej
250 gramów żółtego wyrazistego w smaku sera żółtego
4 średnie ogórki konserwowe lub kiszone
2 czubate łyżki majonezu
1 czubata łyżka kwaśnej śmietany


Szynkę, ser i ogórki kroimy w cieniutkie paseczki o długości ok 3/4 centymetry.

Wszystko przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę dokładnie mieszamy.
Najlepiej przygotować parę godzin wcześniej aby smaki się idealnie przegryzły.
Smacznego :)
W wersji imprezowej jako przystawka



4 komentarze:

  1. super na kanapki,właśnie zrobiłam rodzinie bardzo smakuje ( można robić gdy zostają resztki szynki,kawałek sera a ogórki w spiżarni tegoroczne zawsze są)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna, ja jeszcze dla koloru dodałam kilka kolorowych mini pomidorków. Wyglądala super.

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo dobra, pierwszy raz jadłam na wakacjach, zapomniałam całkiem o niej

    OdpowiedzUsuń